Valmista terrass suveks – hooldus ja tänavused sisustustrendid

Valmista terrass suveks – hooldus ja tänavused sisustustrendid

Terrassi ettevalmistamine enne suve on oluline, et luua hubane väliala, kus pere ja sõpradega aega veeta. Selleks, et terrass oleks õigeaegselt valmis ja vastaks kõigile ootustele, tuleks keskenduda nii hooldusele kui ka sisustusele. Siin on mõned nõuanded, kuidas terrassi parimal viisil ette valmistada ja millised on selle hooaja trendid.


Terrassi hooldus

Terrassi hooldamine peaks algama põhjaliku puhastamisega. Eemalda kõik sügisest kogunenud lehed ja mustus. Kasuta survepesurit või spetsiaalset terrassiharja, et eemaldada mustus, pori ja sammal. Oluline on kasutada õigeid tööriistu – liiga kare hari või kõrge rõhuga survepesur võib kahjustada puitu või muud pinda. Seebivesi sobib hästi igat tüüpi terrasside puhastamiseks, äädika ja vee segu aga puit- ja betoonterrassidele.

Pärast puhastamist kontrolli terrassi pinda võimalike kahjustuste osas, nagu mädanemine, praod või lahtised kruvid. Kui märkad kahjustusi, tee vajalikud parandused ja vajadusel vaheta välja kahjustatud lauad. Puidust terrassi puhul kasuta ilmastikukindlat lakki või terrassiõli, mis kaitseb puitu niiskuse ja päikese eest.

Kui soovid olla kindel, et terrass on professionaalselt hooldatud ja valmistatud ette igaks ilmastikuoluks, võib Prism Hooldus sind selles aidata. Meie kogenud meeskond pakub kõiki vajalikke teenuseid, et terrass oleks puhas, kaitstud ja valmis suve nautimiseks.


Trendid: minimalism ja tumedad toonid

Minimalistlik stiil on jätkuvalt populaarne, rõhutades puhtaid jooni ja heledaid, pastelseid värve. Aktsendid nagu erksad padjad või põnevad dekoratiivpotid loovad ruumi isikupära. Mööbel peaks olema neutraalsetes toonides, samas saab särtsu lisada aksessuaaride ja valgustusega. Kasuta LED-lampe ja integreeritud valgustust, et luua õige atmosfäär vastavalt olukorrale.

Tumedad toonid, nagu must ja hall, on samuti tõusuteel. Tumedad mööbliesemed lisavad elegantsi ja on praktilised, peites paremini kulumisjälgi. Kontrastsed heledad padjad ja vaibad aitavad vältida, et terrass liiga süngeks muutuks.


Jätkusuutlikkus ja keskkonnasõbralikud lahendused

Keskkonnasõbralik disain muutub üha olulisemaks. Eelistatakse taaskasutatud materjale ja loodussäästlikke lahendusi. Terrassi kujundamisel tasub kaaluda ka kohalike taimede kasutamist, mis vajavad vähem vett ja hooldust. LED-valgustid ja päikeseenergial töötavad lambid aitavad säästa energiat ja luua hubast õhkkonda.


Praktiline ja ilmastikukindel mööbel

Terrassimööbel võiks olla multifunktsionaalne ja ilmastikukindel. Näiteks roostevabast terasest või alumiiniumist mööbel peab hästi vastu Eesti muutlikule kliimale. Varikatused ja päikesevarjud pakuvad lisamugavust ning kaitsevad nii päikese kui ka vihma eest, võimaldades terrassi igas ilmas nautida.


Loo terrass, mis kestab

Valmista terrass ette varakult, et saaksid juba kevadel mõnusaid ilmasid nautida. Regulaarne hooldus tagab terrassi pika eluea ja võimaluse sellest rõõmu tunda aastaid. Prism Hooldus on valmis sind igal sammul aitama, pakkudes professionaalset hooldust ja sisustuslahendusi, mis teevad sinu terrassi suveks ideaalseks kohaks.